ALMÁSPINCE

Az 1980-as években épült ház három szintes. Pince, földszint és tetőtér. A tetőtérből egy egykor oly divatos erkélyre, teraszra léphettünk volna ki, ha lett volna lépcső az emeletre, de erről az építők megfeledkeztek. De erkély az volt és végül is ez a fontos, mert ez látszott. Lalifalván – mivel a terület több apró, egymáshoz kapcsolódó ingatlanból áll – az épületek különböző korokban születtek –  a XVIII. századtól egészen napjainkig. Szeretném, ha az átépítések nyomán létrejönne valamiféle egységes építészeti arculat, ezért az átépítéseket és kiegészítéseket lehetőség szerint a környék építészeti hagyományait felhasználva tervezem.

almásp

Ennek a csúnyácska háznak visszavágtuk a tetejét és az oromfalakra macskalépcső került. Befalaztuk az erkélyt és helyére egy kisméretű spalettás ablakot tettünk. A földszinten szintén kidobtuk a ronda három szárnyú ablakot és a helyére kettő, kisebb spalettás ablak került.DSC_0265

Kibontottuk a nem túl szép boltíves tornácot és helyette egy oszlopsorost kreáltunk. A mellvédek bontott téglából kaptak egy zárósort. A burkolatokat kidobtuk és helyette mindenütt padlás téglát használtunk. A belső tereket átépítettük és természetesen kialakítottunk egy lépcsőt is az emeletre, itt kapott helyet a fürdőszoba, zuhanyozó, mosdó, WC. A pincét a palackozott borok tárolására használjuk, kellemes hűvös a legnagyobb nyári melegben is, miután egy kicsit feltöltöttük a talajt és megszüntettük a pinceablakot az oromfalon.

DSC_0882

A tereprendezés során járdák készültek, murva ágyba fektetett vasúti talpfákból. Mára a kert növényei is erőre kaptak. A háztól nem messze, az utca mellé egy Tara oltár került, melynek a bodajki kálvária volt az előképe.

IMG_0156

2 című bejegyzés “ALMÁSPINCE” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s