A KEZDET NEHÉZ, DE…..

Hónapokig agitált egy barátom 2006-7 körül, hogy van egy területe Celldömölk közelében, amitől megválna. Rám gondolt, szerinte nekem biztos tetszene és meggyőződése, hogy én majd valamit kihozok belőle. Drága barátom – mondtam – én nem szeretnék a Nyírségbe járni, mi több, meg se nézem, mert nem érdekel. Tudatlannak nyilvánított mondván, hogy a hely a nyugati határ mellett van és a hegynek különös gyógyító erőt tulajdonítanak a helyiek, fürdők is vannak, meg őzek is, sőt, saját rókát is ad hozzá. Nem beszélve a vulkáni kráterről, amiért nem is kér pénzt és bármikor felmászhatok oda. Ha ez a barátom valamit el akar adni és kiszemelte a betegét, akkor nehéz tőle szabadulni. Nem is tudtam. Addig csűrtük csavartuk, amíg cserebere útján az enyém lett a föld tíz egynéhány épülettel és vele a sok-sok kín és probléma – de nem tagadom, egy idő után az öröm is. Egy rövid sztori arról, milyen is egy jó eladó. A Kőpincét, ami egy XVIII. századi épület – valamikor, állítólag, papok tulajdona volt – félig se tatarozott állapotából azzal hozta fel, hogy leburkoltatta a létező legolcsóbb, legsilányabb kerámia lappal.

DSC_0492
A Kőpince

Az egyik helységbe vett egy ronda porcelán zuhanytálcát és egy WC csészét. Amikor először lementem azt mondta, hogy a burkolatok már készen vannak és a fürdőszoba is majdnem komplett.Amikor rákérdeztem, hogy hol jön a vízvezeték, azt mondta, hogy ja, víz az nincsen. A tetőtérbe egy létra vezet, de ő már beszélt egy asztalossal. És? Ha kell elvállalja. Valahogy ígykezdődött, de mégis belevágtam.

A Kőpince 2007-ben
A Kőpince 2007-ben

Alakítottam már át ezt azt, lakást, házat, galériát, galériákat, cipőgyárat múzeummá, de ez lett életem leghosszabb projektje. Szeretem. Hogy megérte-e, mint befektetés, azt meg sem merem kérdezni még magamtól sem, mert a választ is tudom, de ez nem erről szólt. Befészkelte magát az agyamba egy idea és az nem lehet, hogy ne valósítsam meg. Ez a néhány kép, amit felteszek, a kezdeteket próbálják  bemutatni. Így visszanézve, nem tudom mibe szerettem bele.

Rózsaszínpince és az Almáspince a kezdetekkor
Rózsaszínpince és az Almáspince a kezdetekkor 

Sárgapince
Sárgapince

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s